Aktuality

Podpora mezinárodní spolupráce 2022

 
Obrázek: Lukáš Bystrianský
Podpora mezinárodní spolupráce 2022
autor Lukáš Bystrianský - Pátek, 28. leden 2022, 10.02
 

Vážení studenti,

v rámci podpory mezinárodní spolupráce v roce 2022 můžete získat z prostředků Programu na podporu strategického řízení vysokých škol finanční podporu na:

1) studijní pobyty a praktické stáže – jakákoliv země (i mimo Evropu), v rámci kalendářního roku (LS a ZS 2022), min. na 2 měsíce, student musí mít ukončen min 1. ročník Bc studia na UJEP

2) další aktivity - výjezdy na krátkodobé zahraniční studijní pobyty, zahraniční letní školy, aktivní umělecká a sportovní reprezentace UJEP v zahraničí aj.

Podrobnější informace (vč. postupu jak podat přihlášku) na https://www.ujep.cz/cs/dalsi-podpora-mezinarodni-spoluprace

 

Dále Vás informuji o letošních stipendijních a grantových programech Česko-bavorské vysokoškolské agentury. Lze čerpat příspěvky pro digitální formáty přeshraničních kooperací, účast na online akcích vysokých škol v sousedních zemí nebo na studijní pobyty příp. výzkumné projekty.

1) Stipendijní programy – stipendia na kurzy němčiny a odborné letní školy v Bavorsku, na kurzy češtiny a odborné letní školy v ČR, na studijní a výzkumné pobyty v ČR, stipendia na stáže v ČR

2) Grantové programy - "Bayerisch-tschechische Sommer-/Winterschulen 2022" program podpory pro bilaterální letní/zimní školy s účastí studentů z obou zemí (žádost podává bavorská VŠ), "Bayerisch-tschechische akademische Projekte 2022" - program podpory česko-bavorských akademických projektů, jako jsou např. konference, workshopy, menší výzkumné projekty nebo příprava mezinárodních projektů (žádost podává bavorská VŠ), "Mobilitätsbeihilfen Tschechien 2022" - příspěvky na studijní, přednáškové a vědecké pobyty v Bavorsku, resp. v České republice (žádost podává bavorská VŠ)

Více informací na www.btha.cz (rubrika „Stipendia“ a „Granty“)